PROIECTE PERSONALE

Permanent link NotePro + WiseEdit

Am pregatit cateva editoare de text, proiecte mai vechi, pe care le folosesc inca in munca de zi cu zi.

Notepro este un editor de text freeware continuat dintr-un proiect mai vechi, oferit in doua versiuni, 1.1 pentru Windows 98 si 2.0 pentru XP/Vista. Cele doua versiuni sunt in mare parte identice in functionalitate, cu exceptia ca versiunea 2.0 introduce suport pentru word-wrapping.

WiseEdit este "fratiorul" mai mare si mai complex (dar si mai lent) al lui NotePro, cu functionalitati multiple. Daca doriti sa il inregistrati, contactati-ma si veti primi cheia de inregistrare gratuit.

NotePro
NotePro versiunea 1.1
NotePro versiunea 2.0 (in curand)

WiseEdit
WiseEdit versiunea 2.0

Apreciez orice feedback primit de la dumneavoastra, daca gasiti aceste proiecte folositoare :-)

Permanent link Cellular Automata In Image Processing

Un proiect realizat ca o aplicare a teoriei automatelor celulare in procesarea de imagini. Include si o mica implementare a "Conway's Game Of Life". Codul sursa (Delphi 7, necesita RX Library) e atasat de asemenea, impreuna cu articolele PDF folosite pentru realizarea aplicatiilor.

P.S.: Programul poate fi mult optimizat din punct de vedere al vitezei de executie. El a fost insa creat in scopuri pur didactice.

Este distribuit sub licenta GPL.

Este disponibil aici (ZIP).

Permanent link I Know What Love Is

O calatorie fantastica in lumea care exista in fiecare dintre noi, in armonia versurilor piesei omonime...

Este disponibila aici (DivX AVI, 36.5 MB).

Permanent link Mini-messenger prin SOAP web-service

Este un proiect open-source, dezvoltat impreuna cu Paul Piscoi si Petru Suta, in cadrul concursului interactiv de la ITFest 2007. Sunt doua aplicatii care comunica printr-un web service pentru a realiza un mini-messenger.

Sunt scrise in Delphi 7, folosesc SOAP services. Veti avea nevoie de cateva componente freeware pentru recompilare, de exemplu THTMLLite. Le puteti testa cu Web App Debugger (disponibil din Delphi 6+).

Este distribuit sub licenta GPL.

Este disponibil aici (ZIP).

Permanent link O arhitectura client-server two-tier portabila pentru gestiunea sarcinilor la distanta. eRIMP

Aici gasiti articolul O arhitectura client-server two-tier portabila pentru gestiunea sarcinilor la distanta. eRIMP, referitor la eRIMP (gasiti proiectul mai jos) si arhitectura pe care o implementeaza.

Este disponibil aici (PDF).

Permanent link Wish U Were Here

Un mic popas, pentru aproximativ 5 minute, in lumea fabuloasa a fanteziei, a miraculosului si a fabulosului deopotriva, din sufletul fiecaruia dintre noi...

Este disponibila aici (ZIP).

Permanent link enhanced Remote Image Manipulation Program

eRIMP a aparut dintr-un proiect pentru Universitatea de Vest, care de fapt s-a concretizat intr-un client-server mai amplu.

In linii mari este vorba despre manipularea imaginilor "la distanta", serverul fiind scris in Kylix 3 (C++) pentru varianta Linux, respectiv Delphi 7 pentru varianta Windows. Clientii pot fi doar sisteme Windows.

Se permite manipularea grafica a unor anumite fisiere, "server-side", urmand ca rezultatul sa fie returnat clientului post-processing.

Am realizat si un site pentru proiectul de fata, care este open-source. Il gasiti aici (preferabil sa folositi IE pentru pagina respectiva).

Permanent link Studiu al limbajului Python

Realizat ca proiect pentru scoala, studiul limbajului Python s-a concretizat intr-o sectiune dedicata a acestui site.

Studiul urmareste istoricul limbajului, tehnologia Python precum si facilitatile oferite de limbajul de programare. De asemenea sunt incluse aplicatii de test realizate in acest limbaj, precum si o pagina de comparatie a limbajului cu alte limbaje de programare. Veti gasi de asemenea o multime de resurse online pentru studiul aprofundat al subiectului.

Studiul este disponibil aici.

Permanent link YM Status Mixer

Un mic program pe care-l folosesc zilnic pentru Yahoo! Messenger. Schimba status-urile din YM pe baza melodiei din WinAmp, si poate afisa si (eventual random) quotes dintr-o lista definita anterior.

In momentul instalarii trebuie sa introduceti ID-ul dumneavoastra de YM si statusul pe care-l doriti, si, sigur, sa fie si WinAmp pornit.

A fost scris in Delphi 7 si il gasiti aici, iar ultima versiune o puteti descarca mereu aici. In ultima versiune, programul suporta si Yahoo! Messenger, si Trillian 3.x.